Multicomu dodijeljen novi projekt u sklopu Poziva „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja (IRI) – faza II“

Multicomu dodijeljen novi projekt u sklopu Poziva „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja (IRI) – faza II“

Multicom je započeo sa provedbom novog projekta u sklopu Poziva  Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja (IRI) – faza II“ financiranog unutar Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Projekt naziva Sustav za nadzor i kontrolu usklađenosti distribuiranih procesa u realnom vremenu, otkrivanje anomalija, rano upozoravanje i forenzičku analizu transakcija – PCC, ukupne vrijednosti 10.747.032,91 kuna, provodimo u partnerstvu sa Fakultetom elektrotehnike i računarstva Zagreb, a dodijeljena su nam bespovratna sredstva u iznosu 5.695.579,54 kuna.

U periodu od 17. kolovoza 2020. do 17. kolovoza 2023. razviti ćemo inovativni PCC sustav u S3 području Kibernetička sigurnost.

PCC će omogućiti centralizirani nadzor i detekciju transakcija distribuiranih kroz različite sustave, praćenje statusa i ispravnosti izvršenja propisanih poslovnih procesa, alarmiranje, praćenje trendova, forenzičku analizu te automatsko poduzimanje i praćenje izvršenja mjera za sprečavanje incidenata i brzi oporavak od njihovih negativnih posljedica. Takav koncept omogućuje poduzeću vidljivost, otkrivanje pogrešaka, upozoravanje i pravovremenu reakciju na različite vrste neočekivanih poslovnih ili tehničkih uvjeta, svih procesa na jednom mjestu bez potrebe za istraživanjem po različitim organizacijskim jedinicama i sustavima te omogućuje proaktivno sprječavanje problema (brzo pronaći ono što se dogodilo i povezati ga s uzrokom).

Više informacija o projektu možete dobiti putem e-maila martina.harapin-bogdanic@multicom.hr